Zomerschool in het Klooster – Madrashto Qaytoyto

Bericht van Sehidna Mor Polycarpus Augin Aydin:

Zoals elke jaar hebben wij ook dit jaar onze zomerschool (madrashto du qayto) in het klooster. De duur is in totaal 6 weeken, verdeeld over drie ronden van elk twee weken. De eerste ronde begint op 11 juli en de laatste eindigt op 20 augustus.

Een aanvraagformulier kunt u vinden op de website van het klooster www.morephrem.com. Iedereen die zich wil registreren, moet het formulier downloaden en volledig invullen en aan zijn eigen priester geven om het te laten bevestigen. Het formulier moet vervolgens naar het klooster worden gestuurd, hetzij per e-mail naar klooster@morephrem.com of per post naar Mor Ephrem Klooster, Glanerbrugstraat 33, 7585 PK Glane.

Het klooster kijkt ernaar uit om, zoals elk jaar, les te kunnen geven aan onze studenten.

Met zegen en groeten

Mor Polycarpus Augin Aydin, Aartsbisschop van de Syrisch-Orthodoxe Kerk in Nederland

On-Line Lezingen – Het Huwelijk

De eerste lezingenreeks van Abuna Yuhanes gaat over het Heilige Sacrament van het Huwelijk. Deze lezingen zijn te volgen via onze sociale media kanalen Facebook en YouTube.

De eerste lezing zal plaatsvinden op donderdag 8 april. De volgende lezing is op donderdag 15 april en op donderdag 22 april sluit Abuna zijn lezingenreeks af. De lezingen zijn te volgen vanaf 19:00 uur.

Het belooft een inspiratie te zijn voor eenieder die binnenkort gaat trouwen, een verrijking voor koppels die al getrouwd zijn en een aanmoediging voor diegenen die het pad naar het huwelijk nog moeten bewandelen.

Mis ze niet en zegt het voort.

ALV uitgesteld

Het kerkbestuur wilde graag 21 maart de Algemene Leden Vergadering (ALV) organiseren. Vanwege de huidige overheidsmaatregelen en het uitblijven van versoepelingen, zal dit nog niet mogelijk zijn.

Zodra het weer mogelijk is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen.

Lockdown onrust

Gewaardeerde kerkleden van onze Moeder Gods Mariakerk te Hengelo, zoals jullie weten is een aantal steden dit weekend opgeschud door de demonstraties in verband met de recente overheidsmaatregelen. Er zijn allerlei oproepen van jongeren, mogelijk ook van onze kerkgemeenschap, om zich ook in Hengelo te verzamelen, een protestgeluid te laten horen of gewoon opstandig te zijn.

Als kerkbestuur begrijpen we dat de beperkingen die we moeten verduren zwaar zijn. We hebben er ook begrip voor dat mensen erkenning willen voor het offer dat ze geven met het naleven van de overheidsmaatregelen. Echter, vernielingen aanrichten en angst zaaien zoals de afgelopen avonden is gebeurd, moeten we komende tijd echt voorkomen. Zelfs met de beste bedoelingen, als mensen vreedzaam samen willen komen, kan dat zomaar omslaan tot iets heel grimmigs.

Beste ouders, wij vragen u, praat met uw kinderen en vraag ze gehoor te geven aan de avondklok en aan de overheidsmaatregelen. Weet dat er streng wordt gehandhaafd en hoge boetes worden uitgedeeld!

Nederland biedt onder normale omstandigheden voldoende mogelijkheden te protesteren of je stem te laten horen. Laten we geduld hebben, en vertrouwen hebben in God.

In Christus,

Het bestuur van de Moeder Gods Mariakerk te Hengelo

Kerkdiensten tijdens de Lockdown

Zoals ook afgelopen zondag is aangekondigd, zullen vanaf komende zondag 24 januari, totdat het weer mogelijk wordt, de zondagse kerkdiensten alleen via onze live-stream te volgen zijn (Facebook of YouTube).

Houd de website in de gaten voor wijzigingen en updates.

Graag wil ik u nogmaals vragen veelvuldig gebruik te maken van de donatiemogelijkheid op onze website. U kunt deze QR-code scannen of erop klikken.

Maak hier ook gebruik van voor Kurboné, Sehrané de zondagse collecte of algemene giften.

Hier kunt u de 12e brief van Sehidna Mor Polycarpus betreffende corona downloaden gericht tot alle leden van de Syrisch-Othodoxe kerk.