40 en 25 Jarig Jubileum

De Jubileavieringen zijn uitegsteld. Onderstaande data zijn dus onjuist.

Zoals u allen weet is het deze maand 40 jaar geleden dat Abuna Gori was beëdigd tot priester voor Mor Yuhanen in Hengelo.
Vorige maand was ook de Moeder Gods Mariakerk 25 jaar geleden ingezegend door mnoho Sehidna Julius Cicek.
Dit zijn beide prachtige jubilea van en voor onze hele gemeenschap, van ons allemaal.
Ondanks corona gaan we beiden, met Gods zegen, feestelijk vieren.
Ter ere van Abuna Gori’s jubileum wordt vrijdag 27 augustus een besloten receptie georganiseerd. Deze is alleen op uitnodiging. Genodigden zijn onder andere enkele bisschoppen, afgevaardigden van de Nederlandse Suryoye-kerken, alle huidige en voormalig bestuursleden van onze kerk, burgemeester en wethouders van Hengelo, en persoonlijke gasten en familie van Abuna Gori.
Speciaal noemen we ook de voormalig bestuursleden. Dankzij hun tijd en inzet hebben wij deze mijlpaal bereikt.
De receptie wordt live uitgezonden op YouTube en Facebook van de Mariakerk, op 27 augustus vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur.
Voor de leden van onze kerk willen we ook een feestelijk samenzijn organiseren. Op zondag 29 augustus, na de kerkdienst, dus vanaf ongeveer 11 uur, kunnen alle leden van onze kerk gezellig samen de dag doorbrengen. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Met Gods zegen bestaat dan ook de kans om Abuna Gori te feliciteren met zijn jubileum. Het feest wordt afgesloten met het avondgebed in de kerk, dus rond 17 uur.
Ook wordt, met Gods zegen, een dag georganiseerd speciaal voor de shamoshe met Abuna Gori.
Tegelijk moeten we ook zeggen dat de gezondheid van Abuna Gori momenteel niet heel goed is. Daarom is het bovenstaande onder voorbehoud van Abunas gezondheid.