Bouwproject Moeder Gods Mariakerk

We zijn begonnen met het ambitieus bouwproject voor onze Moeder Gods Mariakerk. We geloven in de kracht en de toekomst van onze gemeenschap en daarom willen we een plek creëren die ons samenbrengt, ons geloof versterkt en waar we trots op kunnen zijn. De huidige faciliteiten voldoen inmiddels niet meer aan onze groeiende behoeften en we willen ervoor zorgen dat onze Moeder Gods Mariakerk een thuis blijft voor alle generaties.

We investeren niet alleen in bakstenen en materialen, maar vooral in de toekomst van onze gemeenschap. We streven ernaar een plek van inspiratie en hoop te creëren, waar we samen kunnen groeien, leren en elkaar kunnen ondersteunen. Samen kunnen we dit project realiseren en de basis leggen voor een voorspoedige toekomst voor onze gemeenschap.

We hebben één missie: het creëren van een levendige en gastvrije plek die aan de behoeften van onze gemeenschap voldoet. Hier zijn de belangrijkste aspecten van ons project:

  1. Behoud van religieus en cultureel erfgoed: We zijn vastbesloten om onze Syrisch-orthodoxe tradities, religieuze praktijken en culturele waarden te behouden en te versterken. Dit project is onze manier om een authentieke en betekenisvolle geloofsbeleving te waarborgen.
  2. Voldoen aan diverse behoeften: We willen een ruimte creëren die aan de behoeften van verschillende groepen binnen onze gemeenschap voldoet. Van klaslokalen voor onze jeugd tot vergaderruimtes voor ons bestuur en ontmoetingsplekken voor jongeren en betrokkenen – we streven naar inclusie en verbondenheid.
  3. Financiële duurzaamheid: Naast onze religieuze en gemeenschapsgerichte doelen willen we ook financiële stabiliteit bereiken. Het realiseren van (zorg)appartementen voor verhuur aan ouderen helpt ons extra inkomsten te genereren. Zo kunnen we niet alleen het gebouw onderhouden, maar ook sociale programma’s uitvoeren en gemeenschapsactiviteiten ondersteunen.
  4. Verbeterde functionaliteit en gebruikerservaring: We begrijpen dat er beperkingen en problemen zijn in het huidige gebouw, zoals ruimtetekort, dubbele boekingen en gebrek aan faciliteiten. Ons project zal deze uitdagingen aanpakken door de functionaliteit te verbeteren en een optimale gebruikerservaring te bieden.

Met dit allesomvattende project streven we naar een moderne, toekomstbestendige voorziening die onze gemeenschap bij elkaar brengt. We willen een plek creëren waar we ons geloof kunnen belijden, sociale activiteiten kunnen ondernemen en elkaar kunnen ontmoeten in een uitnodigende en inspirerende omgeving.

Houd onze website nauwlettend in de gaten voor de laatste updates over het bouwproject.

Samen maken we dit project tot een succes. Laten we onze krachten bundelen en bouwen aan een prachtige toekomst voor de Moeder Gods Mariakerk en onze gemeenschap!