De Shahro van 2020

De Shahro van Yuldath Aloho van 15 augustus, hebben we elk jaar op de avond van de 14e feestelijk met elkaar ingeleid. Dit jaar wordt wegens corona helaas iets anders dan normaal.

Allereerst is om kruisbesmettingen te voorkomen, het terrein van de kerk alleen open voor de eigen kerkleden. Dit jaar zijn er ook geen speeltoestellen voor de kinderen en geen buitenkraampjes, en overal zal gelet worden op de 1,5m afstand maatregel.

Om 18:00 uur hebben de jongeren van het SOJP een bijbelstudie. De koptische diaken Daniel Kerolles zal komen uitleggen waarom hij heeft gekozen voor de Syrisch-Orthodoxe kerk.

Om 20:00 uur begint de kerkdienst en duurt tot ongeveer 22:00 uur.

Daarna zijn de jongeren van de Mariakerk allen uitgenodigd achter de bruiloftzaal, om te genieten van een samenzijn rond een kampvuur.

Voor de jongste leden, de kinderen onder de 12 à 13 jaar, en voor de leden boven de 25 tot 30 jaar, wordt er behalve de kerkdienst niets bijzonders georganiseerd. Het terrein van de kerk is natuurlijk wel open voor deze leden om elkaar te zien en spreken onder het genot van een kopje thee, koffie of ranja.