Lockdown onrust

Gewaardeerde kerkleden van onze Moeder Gods Mariakerk te Hengelo, zoals jullie weten is een aantal steden dit weekend opgeschud door de demonstraties in verband met de recente overheidsmaatregelen. Er zijn allerlei oproepen van jongeren, mogelijk ook van onze kerkgemeenschap, om zich ook in Hengelo te verzamelen, een protestgeluid te laten horen of gewoon opstandig te zijn.

Als kerkbestuur begrijpen we dat de beperkingen die we moeten verduren zwaar zijn. We hebben er ook begrip voor dat mensen erkenning willen voor het offer dat ze geven met het naleven van de overheidsmaatregelen. Echter, vernielingen aanrichten en angst zaaien zoals de afgelopen avonden is gebeurd, moeten we komende tijd echt voorkomen. Zelfs met de beste bedoelingen, als mensen vreedzaam samen willen komen, kan dat zomaar omslaan tot iets heel grimmigs.

Beste ouders, wij vragen u, praat met uw kinderen en vraag ze gehoor te geven aan de avondklok en aan de overheidsmaatregelen. Weet dat er streng wordt gehandhaafd en hoge boetes worden uitgedeeld!

Nederland biedt onder normale omstandigheden voldoende mogelijkheden te protesteren of je stem te laten horen. Laten we geduld hebben, en vertrouwen hebben in God.

In Christus,

Het bestuur van de Moeder Gods Mariakerk te Hengelo